Lär känna mig

Relationer är det mest spännande som finns. Relationen till sig själv och till andra människor. Det är viktig att ha en bra relation till sig själv - för hur man än bär sig åt så är det till syvende o sist sig själv man ska umgås med dagligen.

Jag har jobbat med relationer, känslor och beteenden hela livet. Eller det vi kallar kommunikation.    

Att förstå sig själv - för att förstå andra.

Temat sträcker sig igenom alla mina professioner - som terapeut, skådespelerska, föreläsare, konstnär, lärare, boendestödjare inom socialpsykiatrin, intergrationspedagog, familjehemsmamma etc.

Mest i mitt liv har jag arbetat som skådespelerska. Jag har ingått i en fri teatergrupp, Teater Sörmland, som spelat turnerande skolteater, sommarteater och dramatiserat arbetssituationer på företag i deras kompetensutveckling.

2006 varvade jag teatern med att utbilda mig på PsykosyntesAkademin och 2010 var det examen.

Jag började ta emot klienter i samtal 2009.

Uppväxten var tillsammans med mina två föräldrar och en yngre bror. Jag kommer från en entreprenörssläkt där alla på min pappas sida hade mindre företag. Min pappa har byggföretag. Mamma var sjuksköterska som flyttade från Finland på 60-talet. Resten av mammas släkt bor kvar i Österbotten, där jag spenderat en hel del vinter - och sommarlov.

Min farfar hade grävmaskin och farmor drev ett litet pensionat, där jag började arbeta när jag nådde upp till mangeln i källaren. För att sedan gå över till att städa rum och sedan städa i min farbrors städfirma och på ett konditori. På samma konditori hängde jag med vänner efter skolan för att prata om det mest spännande - relationer - och livet.

Farmor betydde mycket för mig. Mina föräldrar hade mycket med sig själva men som alla föräldrar gör de så gott de kan - så gjorde även mina. Trots detta kan jag känna att det fattas en del saker från min uppväxt som ett barn skulle kunnat önska sig. T.ex mer känslomässig näring.

Jag har alltid haft en stark livslust och stor nyfikenhet. Jag har humor och gillar att busa. Men jag har även andra färger på min känslomässiga palett. Så som sorg, ilska och rädsla.

Handboll har varit en passion och jag spelade tills jag var 30 år då min andra dotter föddes. I tonåren hängde jag även mycket med hästarna på en 4H-gård, nära Nynäshamn, där jag växte upp. Tonårstiden formade mig mer som människa då jag for till Kansas, USA, som utbytesstudent.

1992 flyttade jag tillsammans med min man och hela teatergruppen till Nyköping. Här har jag bott sedan dess.

Numera är jag frånskild och spelar inte så mycket teater längre - även om det händer då någon ber mig gestalta något. Somrarna 2018/2019 har jag varit ridande Skurkledare i Stuntshowen på High Chaparral.

Det konstnärliga intresset är stort. 

i början av 2000-talet gick jag en konstutbildning på Nyköpings Folkhögskola. Där fick jag lära mig de flesta tekniker inom måleri men även en hel del inom skulptur, keramik och grafik. Vi jobbade även i sten. Nu för tiden plockar jag gärna fram akvarellblocket och pastellkritor då jag skapar.  Som skådespelerska har jag gestaltat många spännande figurer men den som varit återkommande är Drottning Märta på Nyköpings hus i Nyköpings Gästabud.  Då den gjordes som musikal skrev jag många av sångtexterna. Skriver är också något jag gärna gör då tillfälle ges. Under året 2019-2020 har jag fått ge ut många krönikor i Tidningens Se Hit! I länken hittar du en av krönikorna. Bläddra till sid 29.

Fler finns i min blogg

Läs mer om de utbildningar jag gått i min blogg. Klicka på den blå texten.

Kerstin är medlem i PsykosyntesFöreningen och lyder under tystnadsplikt och etiskt ramverk.

PsykosyntesAkademin Inre ledarskap och Terapeututbildning.

Stress och Traumabehandlare. / Peaceful Heart

Parterapi och Psykosyntes med Eva Sanner.

PsykosyntesFöreningen

 

0709770440

Subscribe Form

©2018 by Kerstin Brezina. Proudly created with Wix.com

  • Facebook