top of page

Såhär går det till...

När du blir din egen inre dirigent

  1. Du kontaktar Kerstin Brezina och bokar ett första möte. Du får ett frågeformulär i förväg där du uppger vad du känner är knepigt i livet och skulle behöva coachning kring. När du träffar Kerstin ställer hon frågor utifrån dina svar i formuläret och du får också möjlighet att ställa de frågor du behöver samt känna hur ert möte blir. Att personkemin stämmer är det viktigaste i den terapeutiska relationen. Du ska känna att det känns rätt och Kerstin checkar av om Psykosyntes är den psykoterapi som kan hjälpa dig. Detta första besök kostar endast 500.- och varar 45 minuter.

  2. Då ni bestämt att börja coachningen/terapin bokas 6 träffar in under 6 veckor. Det brukar vara 1 tim/vecka. Den sista sessionen utvärderar ni träffarna och känner ni att det behövs en fortsättning för att komma åt det som skaver i dig så fortsätter ni.

  3. Avslut sker när Du och Kerstin märker att Du nått den förändring Du önskar i ditt liv eller när Du känner att det går bra att använda psykosyntesverktygen på egen hand.  Du kan givetvis när som helst avsluta coachningen/terapin men det optimala är ändå att man har en sista avslutande träff.

  4. Pris? Klicka Boka online.

  5. Vad gör man under sessionerna? Självklart behöver man prata om det som tynger en samt om den förändring man vill ha i livet. Kerstin berättar om psykosyntesmodellerna och tillsammans kollar man hur dessa modeller fungerar för dig.

  6. Metoderna är: - Gestalterapeutiska övningar.     - Stolsövning 1. Man utforskar din inre orkester genom att ta plats i olika stolar där Kerstin ´intervjuar´ dina orkestermedlemmar/figurer/viljor. Frågor som kan komma upp är: " Vad är din funktion i X liv? Vad vill du göra för gott för X? Vilka orkestermedlemmar är du tveksam till - vilka har du svårt att samarbeta med? etc      - Stolsövning 2. Samma övning men med en annan (inte fysiskt närvarande ) person; Tillämpas då man kan ha jobbigt med en person i sin närhet, exempelvis någon förälder, barn, arbetsgivare, svärfar etc. Vi sätter (imaginärt) denna person i en stol och vi utforskar hur denna person eventuellt känner och tänker. Du får också öva dig i att kommunicera med personen för att kunna hantera den på ett smidigare sätt än tidigare. För du kan tyvärr inte förändra andra - Du kan bara förändra hur du hanterar dem.        Stolsövningarna är väldigt effektiva - och ofta rätt roliga! Det kan faktiskt vara kul att utveckla sig själv!     - Guidad visualisering: Kerstin guidar dig i en meditation där man tar utforskar mer av ditt undermedvetna. Det kan vara i ett speciellt inre landskap och dyker det upp symboler utforskar vi vad det kan ha för bäring på ditt verkliga liv. Drömmar är också något vi emellanåt kikar närmare på. Detta är ingen hypnos.     - Mindmaps: Denna övning hänger ofta ihop med utforskandet av den inre orkestern. Vi jobbar kreativt med att sätta ord på känslor och tankar. Du får använda kritor emellanåt för att översätta känslor till en sorts möjlig färg och form.

  7. Walk-And-Talk. Om man känner att det blir bättre att få röra sig i naturen för att få fart på sitt inre så tar vi en promenad i ett härligt skogsområde.                       Kroppen är ett mycket viktigt instrument i din personliga utveckling och som skannas av varje session. Man behöver lyssna på kroppen och ta hänsyn till dess vilja. Vilket betyder att en session ibland utförs liggandes på golvet i terapirummet då den protesterat när den placerats i en fåtölj.

Kerstin har mottagning  i Nyköping.            Varmt Välkommen!

Conductor%20waving%20baton%20over%20orchestra_edited.jpg
bottom of page